Een Tweede Huis Kopen In Frankrijk – Waar? Hoe veel?

Meriterra, Résidence Secondaire Cote d'Opale et Cote d'Azur

Sinds het begin van de gezondheidscrisis is het kopen van een tweede huis in Frankrijk voor velen een vlaggenschipproject geworden. Uw batterijen opladen in natuurlijke, zonnige landschappen terwijl u thuis blijft, is van onschatbare waarde! Maar let op, een tweede adres betekent ook dubbele belasting! Hierbij moet u rekening houden met de woonbelasting, de OZB en de belastingen die u moet betalen over uw toekomstige tweede woning. Welk budget moet u plannen voor de aankoop van uw tweede huis in Frankrijk? Wat zijn de populairste bestemmingen? Zo kiest u in 3 minuten uw tweede huis in Frankrijk!

Waarom een ​​tweede huis kopen in Frankrijk?

Een last-minute verandering van omgeving!

Driedaags weekend of ongeplande vakantie, we hebben allemaal wel eens een plotseling verlangen ervaren om de bladzijde van het professionele stadslandschap om te slaan. Maar in deze situatie is een strikte organisatie vereist, anders verandert dit moment van ontspanning in een nachtmerrie… De bestemming kiezen, het beste hotel boeken, het meest optimale reisschema plannen… Een tweede huis kopen betekent veel opgeven van organisatorische complicaties. Geef uzelf 1 uur de tijd om uw koffers te pakken en u bent klaar om te vertrekken!

Een oase van rust… thuis!

Investeren in een tweede huis betekent ook dat u uzelf het comfort biedt om thuis te zijn, ver van huis. Slapen in uw eigen lakens, eten met uw eigen bestek en uw vakantiehuis inrichten naar uw persoonlijke wensen is een luxe die wij bijzonder waarderen.

Een investering voor de toekomst

Met de aankoop van uw tweede woning gunt u uzelf een prettig en ontspannend bejaardentehuis. Bovendien verrijkt deze investering het vastgoedvermogen dat u doorgeeft aan uw erfgenamen. En als u op het moment dat u met pensioen gaat een inkomensdaling ervaart, geef uzelf dan de mogelijkheid om uw woning te verhuren en zo te profiteren van extra belastingvrije inkomsten.

Wanneer telewerken een ontspannende pauze wordt

De afgelopen maanden heeft de gezondheidscrisis een revolutie teweeggebracht in het uitbesteden van werk, waardoor de aankoop van tweede woningen aanzienlijk is toegenomen. De belangrijkste reden? Telewerken! Heel vroeg in de ochtend of laat in de avond uw professionele activiteit uitoefenen, midden op de dag genieten van zwemmen of wandelen met uw gezin, dit zijn kansen die we niet langer willen missen. Statistieken bewijzen het: werken in een geschikt kader verbetert onze professionele efficiëntie!

Wat zijn de kosten van een tweede huis in Frankrijk?

Wat is het budget voor de aankoop van uw tweede huis in Frankrijk?

Voor de aankoop van uw tweede huis in Frankrijk kunnen de prijzen variëren van eenvoudig tot het dubbele. Reken echter op een budget variërend van €150.000 tot ruim €300.000 voor een appartement aan zee.

Om preciezer te zijn, hier zijn de criteria die de prijs van tweede huizen in Frankrijk beïnvloeden:

  • de ligging (badplaats, dichtbij Parijs, etc.);
  • het type woning (huis of appartement);
  • de aanwezigheid van mede-eigendomskosten;
  • de ouderdom van de woning (oud, gerenoveerd of nieuw);
  • de grootte van de accommodatie;
  • accommodatiegerelateerde diensten (residentie met zwembad, activiteiten, enz.).
  • Hoewel prijzen altijd een belangrijk criterium zijn bij een vastgoedinvestering, is de aankoop van een tweede woning bovenal een plezieraankoop. Laat voor dit project comfort en ontspanning de meesters zijn van uw besluitvorming!
Lopende kosten voor een tweede huis

Een tweede huis kopen in Frankrijk betekent ook dat u een budget vrijmaakt voor de lopende kosten die verband houden met het beheer van uw woning. Zonder het financieringsgedeelte mee te tellen als u gebruik maakt van een banklening, tel dan tussen de € 100,- en € 200,- per maand voor de lopende kosten van een tweede woning (verzekering, telefoon- en internetboxpakket, water, verwarming, elektriciteit etc.).

Bovendien kunnen de kosten, als u investeert in een accommodatie gelegen in een condominium, gemakkelijk oplopen tot een extra bedrag van € 100 tot € 200 per maand (variabel afhankelijk van de faciliteiten: lift, zwembad, conciërge, groenvoorzieningen, enz.). .

Belastingen te betalen voor een tweede huis in Frankrijk

De woonbelasting voor een tweede woning

U betaalt weliswaar jaarlijks woonbelasting voor uw hoofdwoning, maar als u een tweede woning koopt, betaalt u een tweede woning die betrekking heeft op deze pied-à-terre. In 2023 is de woonbelasting voor uw hoofdverblijf echter gedoemd te verdwijnen. De audiovisuele vergoedingen zijn enkel verschuldigd voor uw hoofdverblijfplaats. Als u dus besluit te investeren in een tweede woning, hoeft u straks nog maar één woonbelasting te betalen!

Daarnaast mogen bepaalde gemeenten een verhoging toepassen op de woonbelasting voor tweede woningen, ontdek het!

Goed om te weten:

In bepaalde gevallen kunt u worden vrijgesteld van het betalen van dubbele woonbelasting voor uw tweede woning. Voor meer informatie over de gevallen van vrijstelling van woonbelasting op tweede woningen kunt u de website van de overheid raadplegen.

Onroerendezaakbelasting voor een tweede woning

Als eigenaar van een tweede huis in Frankrijk bent u ook voor deze woning onroerendgoedbelasting verschuldigd.

In de volgende gevallen krijgt u echter twee jaar vrijstelling:

  • als u investeert in een nieuw pand;
  • als u ouder bent dan 75 jaar en uw inkomen niet hoger is dan een bepaalde drempel die door de belastingdienst is vastgesteld
De tweedewoningbelasting voor niet-inwoners

Bent u fiscaal inwoner van het buitenland, dan moet u ook belasting betalen over uw tweede verblijf. Deze is jaarlijks verschuldigd en het bedrag komt overeen met 20% van de kadastrale huurwaarde van het onroerend goed (de waarde van de accommodatie als deze verhuurd was).

Waar kunt u uw tweede huis in Frankrijk kopen? Focus op 2 zeer populaire bestemmingen!

De Opaalkust, een bestemming waar u geen genoeg van kunt krijgen

Gelegen in het noorden van Frankrijk en aan de Belgische grens, is de Côte d’Opale bijzonder aantrekkelijk met zijn toeristische attracties waar we nooit genoeg van krijgen. Veel grens-Europeanen hebben hun tweede huis in het hart van deze aandoenlijke kustlijn al belegerd.

En als de Opaalkust zo aantrekkelijk is, is dat niet zonder reden: ze is gezegend met een zeldzaam natuurlijk erfgoed! Met meer dan 120 km aan zee waarderen we vooral de verandering van omgeving van de fijne zandstranden!

Het trekt steeds meer toeristen, maar is toch een bestemming waar rust en ontspanning de boventoon voeren. Toeristische vrijetijdsactiviteiten zijn bijzonder aantrekkelijk: golfen, wandelen, watersporten, er is iets om aan te ontsnappen en uw dagelijkse leven te vergeten! Bezaaid met talloze badplaatsen verblijft u al vanaf € 150.000,- in een nieuw luxe tweede huis aan zee.

De Côte d’Azur: een ongeëvenaard natuurlijk erfgoed

Als uw hart wordt verscheurd tussen zee en bergen, dan zal de Côte d’Azur u bekoren! Overdag landelijke landschappen, ’s avonds luxe restaurants, het is een populaire bestemming over de hele wereld! U zult vooral de warme en luxueuze sfeer waarderen van steden als Cannes of Nice, gelegen in een uitzonderlijk natuurlijk erfgoed.

Maar als we vooral de schoonheid van de stranden in gedachten houden, is de Côte d’Azur ook een vertederende zintuiglijke explosie: bloemrijke dorpjes, zomerse geuren en de schoonheid van de seizoensfruitbomen roepen een bijzondere emotie op.

Let op: de Côte d’Azur is de ideale ontspanningsplek voor een tweede verblijf! Om vanaf uw balkon van dit onvergetelijke spektakel te genieten, vindt u nieuwe, hoogwaardige en exotische woningen vanaf € 220.000.

De Var: een van de belangrijkste toeristische bestemmingen ter wereld

Met 300 dagen zon per jaar is de Var het zonnigste departement van het vasteland van Frankrijk. Het is niet voor niets de eerste Franse toeristische bestemming en een van de eerste ter wereld!

Dit land verdubbelt zijn kwaliteiten, de een nog verrassender dan de ander, voorzien van een buitengewoon natuurlijk erfgoed: groen, vlaktes, heuvels, rivieren (massief van Estérel of Sainte-Baume, Gorges du Verdon, enz.) en past perfect bij het comfort van de streek. zijn economische groei.

Door een verandering van omgeving, vrije tijd en ontspanning te combineren, vormt de Var voor veel vastgoedinvesteerders de beste locatie voor hun tweede huis. Vanaf € 220.000 ontdekt u nieuwbouwprojecten die ongelooflijk goed geïntegreerd zijn in het natuurlijke Provençaalse landschap.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven